Je terras opfleuren doe je zo!

Het terras is een perfecte plek om te ontspannen, vooral in de zomer. Helaas is het niet altijd mogelijk om buiten te zitten, omdat het weer soms minder goed is. Gelukkig is daar wel een oplossing voor. In dit artikel geven we je een aantal tips om het terras op te fleuren.

1. Zet een paar mooie bloembakken neer

Bloemen zorgen altijd voor een vrolijke sfeer. Zet een aantal bloembakken neer op je terras en vul ze met je favoriete bloemen. Let goed op welke bloemen wanneer het beste bloeien en verwijder altijd de bloemen die dood zijn. Naast bloemen kun je natuurlijk ook een aantal planten neerzetten. Wil je een kleine moestuin beginnen, dan is dit natuurlijk ook altijd erg leuk. 

2. Hang een paar leuke lampjes op

Wanneer het avond wordt, kun je je terras verlichten met leuke lampjes. Dit geeft je terras meteen een heel andere sfeer. Er zijn verschillende soorten lampjes verkrijgbaar, dus je kunt vast iets vinden dat mooi staat. Heb je ook al eens aan een vuurtafel gedacht? Deze geeft niet alleen sfeer maar ook warmte. Bij tuinmeubelshop kun je hier zeker weten goed voor terecht. Natuurlijk is het wel van belang dat er op een veilige manier mee wordt omgegaan. Geef kleine kinderen bijvoorbeeld geen kans om er met hun handen aan te zitten. 

3. Een fijne loungeset

Een loungeset kopen is natuurlijk helemaal een goed idee als je lekker wilt kunnen zitten. Op deze manier kun je lekker ontspannen en genieten van je omgeving. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar, dus neem de tijd om een set uit te zoeken die perfect bij jouw smaak past. Denk voordat je er eentje gaat aanschaffen wel goed na over welk soort materiaal je graag zou willen.

4. Een overkapping

Als het weer niet zo goed is, is het natuurlijk fijn om toch buiten te kunnen zitten. Een overkapping is hiervoor een uitkomst. Op deze manier kun je toch buiten zitten. Je kunt kiezen voor een mooie overkapping van hout kiezen of van ander materiaal. Vaak is het wel aan te raden om een bouwwerk als dit te laten plaatsen door een professional zodat je zeker weet dat het allemaal goed staat.

5. Kleed het terras aan

Met een aantal mooie kussens en plaids kun je ervoor zorgen dat het terras gezellig en comfortabel is. Dit is met name fijn als je lekker wilt ontspannen. Er zijn allerlei verschillende kussens en plaids verkrijgbaar, maar je kunt er natuurlijk zelf ook eentje maken. Kies voor je favoriete kleuren of motieven en maak het terras helemaal af!

6. Bescherming tegen de zon

Als je graag buiten wilt zitten, is het verstandig om je terras af te schermen tegen de zon. Op deze manier kun je lekker in de schaduw zitten en hoef je je niet druk te maken over te veel zon. Een parasol is hiervoor een uitkomst, maar ook een schaduwdoek is tegenwoordig een populaire optie. Het is maar net wat je zelf wilt. Er is in ieder geval voldoende keus. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen