Beste vloer voor een huishouden met een hond

Is het tijd voor een nieuwe vloer, maar weet je niet welke geschikt is voor jouw favoriete viervoeter? Dan ben je hier aan het juiste adres! Niet elke vloer is geschikt voor huisdieren omdat ze haren, vuil en vocht achter laten waar niet elke vloer tegen kan. Daarom leggen we in dit artikel uit welke drie vloeren het beste zijn voor jou en je huisdier.

1 – PVC

PVC is gemaakt van een synthetische stof wat gemaakt wordt van relatief goedkope grondstoffen. Bovendien is PVC gemakkelijk te bewerken. De planken van een PVC vloer zijn dun en flexibel, je kunt deze gemakkelijk zelf leggen. Je kunt een PVC vloer in allerlei kleuren en patronen kopen en is gemakkelijk in onderhoud. Vuil en haren kun je gemakkelijk stofzuigen en vlekken zijn gemakkelijk met een natte doek te verwijderen. Het is niet alleen aangenaam voor jou, maar ook voor jouw huisdieren. De vloer neemt de kamertemperatuur aan en heeft een glad oppervlak. Daarmee kunnen huisdieren hier probleemloos over lopen. Bovendien is het sterk genoeg waardoor ze geen krassen achterlaten.

2 – Laminaat

De tweede optie is laminaat. Laminaat wordt gemaakt van verschillende lagen. De bovenste laag is gemaakt van geprint papier met een kunststof beschermlaag. Op het papier staat het patroon die je op de grond wil. Hierdoor is het een goed alternatief voor hout omdat hout niet zo goed tegen vocht kan. De kunststof beschermlaag is slijtvast en kan goed tegen krassen. Bovendien kun je een laminaatvloer ook gemakkelijk schoonmaken en onderhouden. De planken van laminaat zijn steviger en minder buigzaam dan PVC. Je kunt ze net zo gemakkelijk leggen als PVC. Je kunt wel het beste ruw laminaat kopen omdat laminaat nogal glad kan zijn. Op een gladde laminaatvloer hebben huisdieren minder grip waardoor ze het soms lastig vinden om te verplaatsen.

3 – Vinyl

Een vinyl vloer kan goed tegen krassen en vocht. Veel onderhoud zul je ook niet aan je vinyl vloer hoeven te verrichten. Vuil en uitgevallen haar kun je makkelijk opzuigen. Vinyl vloeren zijn gemaakt van zachte materiaal waardoor je huisdier meer grip heeft. 

Van tapijt krijgt je spijt

Tapijt is lekker zacht, maar houdt helaas veel haar en vuil vast. Daarom raden we het toch af om een tapijtvloer te nemen in een huis met huisdieren. Zeker voor mensen met een allergie is het niet prettig wanneer er veel stof en vuil in het tapijt zit. Veel mensen hebben hier last van, zonder dat een allergie is vastgesteld. Bovendien is een tapijtvloer lastiger te onderhouden!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen