Zo creëer je eenvoudig een extra slaapkamer in huis

Je bent dolblij met je huidige woning. Je woont er inmiddels al heel wat jaren en zou dat ook graag blijven doen. Toch ontbreekt het wel een beetje aan ruimte. Zeker nu je als zzp’er aan de slag bent gegaan en dus dringend behoefte hebt aan een werkruimte. Of omdat je binnen nu en de komende 9 maanden nieuwe gezinsuitbreiding verwacht. Hoewel je liever niet wil verhuizen, moet je ook toegeven dat een extra slaapkamer in huis wel een stuk prettiger zou zijn.

Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je jouw droomwoning op moet geven. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop je relatief eenvoudig een extra slaapkamer kunt creëren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips.

Verleg de aandacht naar de zolder

Ben je de trotse eigenaar van een huis mét zolder? Dan biedt dit direct veel extra mogelijkheden. Misschien wordt de zolder nu nog vooral als opslagplaats gebruikt. Dat is ook logisch. De zolder is meestal een ruimte waar nauwelijks rechtop gelopen kan worden en waar door de schuine wanden heel weinig mogelijk is. Hier kan je echter verandering in brengen met een kunststof dakkapel. Een dakkapel is dé manier om een volwaardige kamer op zolder te creëren.

Als je dit op de juiste manier doet, kun je eenvoudig één en soms zelfs wel twee extra slaapkamers creëren. Dat betekent heel veel extra ruimte en dus minder snel de noodzaak om te verhuizen. Bovendien zorgt dit er ook voor dat de waarde van het huis stijgt. Wil je deze dus toch ooit verkopen? Dan mag je hier gerust een hogere prijs voor vragen.

Je zou zelfs voor een nokverhoging of dakopbouw kunnen kiezen. Houd er wel rekening mee dat je voor een dakkapel meestal geen vergunning nodig hebt, maar voor een nokverhoging of dakopbouw wel. Lees je dus goed in en vraag informatie aan een professioneel bedrijf.

Tuinhuis of garage

Is het niet mogelijk om een extra kamer in huis te creëren? Dan lukt dit misschien wel aan of buitenshuis. Een tuinhuis of garage kan bijvoorbeeld uitstekend worden gebruikt als slaap- of werkkamer. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze ruimtes goed worden geïsoleerd. Je zou een tuinhuis eventueel ook kunnen omtoveren tot mancave. Genoeg mogelijkheden dus om nét wat meer ruimte in en om huis te creëren.

Grotere kamers opsplitsen

Vooral in oudere woningen is de ruimte vaak een beetje onlogisch ingedeeld. Zo zien we vaak hele grote slaapkamers, maar wel heel weinig. Dat is jammer, want eigenlijk heb je weinig aan een al te grote slaapkamer. Als je bed er maar in past. Daarom zou je wellicht ook kunnen kijken of het mogelijk is om een grotere kamer op te splitsen. Zo creëer je twee volwaardige kamers en is het eventueel mogelijk om het gezin verder uit te breiden of een werkkamer te realiseren.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen