Een nieuwe badkamer maakt jouw woning nog mooier!

Heb je een schitterende woning gevonden en is deze bijna helemaal naar je zin? Dan is dit hét moment om er voor te gaan. Je kunt in de huidige markt niet al te veel eisen stellen en dan ook nog verwachten dat de woning helemaal perfect en ook nog betaalbaar is. En dus is de kans groot dat je er nog het één en ander aan moet doen om de woning helemaal naar je zin te maken. 

In veel gevallen zijn de aanpassingen vooral cosmetisch: een andere vloer, een behangetje en hier en daar een lik verf. Maar soms is de badkamer écht aan vervanging toe. En eigenlijk is dat goed nieuws. Je hebt dan de kans om de badkamer direct helemaal aan te passen aan jouw wensen. Als een badkamer er nog wel even mee door kan, dan zet je deze stap vaak niet.

Maar waar begin je?

Bepaal de ruimte waar de badkamer moet komen

Je kunt de badkamer in veel gevallen gewoon laten waar deze is. Deze ruimte is al helemaal toegerust om alle sanitair en andere zaken goed aan te sluiten. Is de huidige badkamer te klein naar jouw zin, dan bestaat de mogelijkheid om deze te verplaatsen naar, bijvoorbeeld, 

één van de slaapkamers.

Meten is weten

Weet je waar de badkamer moet gaan komen, dan is het nu tijd om de boel eens goed op te meten. Je wilt natuurlijk niet te veel en niet te weinig tegels voor op de vloer en de muren bestellen. Ook zijn de exacte afmetingen belangrijk voor het (her) indelen van je badkamer.

Bepaal wat je in de badkamer wilt

Wat jij in je badkamer wilt is heel persoonlijk. Ga je graag urenlang chillen in bad, dan mag een bad natuurlijk niet ontbreken. Ben je eerder van de snelle douche? Dan is een douchecabine dé oplossing. Je kunt online kiezen uit veel verschillende douchecabines in allerlei afmetingen, kleuren en vormen. Heb je een grote ruimte tot je beschikking? Dan is het (laten) plaatsen van een inloopdouche wel een luxe. Ook op het gebied van inloopdouches is er veel te kiezen. Wil je een wastafelmeubel met meerdere waskommen en kranen of liever niet? Wil je het toilet in de badkamer of liever in een aparte ruimte? En hoe doe je het met verwarmen en verlichting?

Heb je alle besluiten over het sanitair genomen? Dan is het tijd voor de volgende ronde.

Bepaal de meubels en accessoires

Het is slim om direct bij het bepalen van wat je wilt ook direct na te denken over de meubels en accessoires die niet hoeven te worden aangesloten op elektriciteit, afvoer of water. Een badkamermeubel is onmisbaar in de badkamer. Je kunt dan kiezen voor een kastje voor onder de wastafel, maar ook een staande of hangende kast voor alle badkamerbenodigdheden als handdoeken, voorraad shampoo en schoonmaakmiddelen.

Ook over accessoires moet je, eigenlijk, nu al nadenken. Waar moet de toiletrolhouder komen en waar hang je het handdoekenrek?

Begin met de klus

Heb je alles bepaald, gemeten en uitgekozen en misschien zelfs al besteld? Dan is het tijd om te beginnen met de klus. Je kunt dit uitbesteden, maar je kunt er, natuurlijk, ook voor kiezen om een deel van het werk zelf te doen. Zeker als je twee rechterhanden hebt en al wat ervaring kun je op die manier veel geld besparen. Wil je zeker weten dat je badkamer op de meest perfecte manier wordt gemaakt en ingedeeld? Dan schakel je, natuurlijk, de professional in.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen