Amberblokjes voor een heerlijke geur in huis

Amberblokjes zijn de nieuwste trend voor een betoverende geurbeleving in huis. In de wereld van aromatherapie en geurdecoratie zijn amberblokjes de laatste tijd steeds populairder geworden. Met deze kleine blokjes met de warme, aardse geur van amber en eventueel andere essentiële oliën creëer je in een handomdraai een warme en uitnodigende sfeer.

Amberblokjes zijn kleine stukjes hars, vaak afkomstig van de amberboom (Liquidambar), die worden vermengd met essentiële oliën en andere natuurlijke ingrediënten. De geur die vrijkomt, is warm, sensueel en aards. Amberblokjes worden al eeuwenlang gebruikt in diverse culturen dankzij hun aromatische kenmerken. 

Waarvoor gebruik je amberblokjes?

Het gebruik van amberblokjes is divers en veelzijdig. De meest voor de hand liggende toepassing is als huisparfum. Plaats simpelweg een blokje in een decoratieve schaal, op een schoteltje of in een zakje en laat de natuurlijke warme geur zich langzaam door de ruimte verspreiden. Bij deze winkel vind je veel gezellige schaaltjes en schoteltjes in het assortiment die perfect passen bij de amberblokjes.

Het zorgt niet alleen voor een aangename geur, maar ook voor een rustgevende atmosfeer. Zet ze op de badkamer, in je slaapkamer, in de kledingkast of in de hal: een amberblokje kan overal. En het leuke is, ze gaan ook nog eens heel lang mee. Een amberblokje kan tot wel een jaar geur afgeven.

Amberblokjes raspen

Je kunt een amberblokje dus simpelweg neerleggen op een schoteltje als decoratie. Na verloop van tijd wordt de geur iets minder, maar als je er dan wat stukjes afsnijdt of afraspt, komt de geur weer terug. Dit schaafsel kun je weer opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld in een geurbrander of in een schaaltje op de verwarming.

Een andere toepassing is het gebruik van stukjes van amberblokjes in potpourri of als toevoeging aan zelfgemaakte geurzakjes. Meng de blokjes met gedroogde bloemen, kruiden of andere aromatische ingrediënten naar keuze en creëer op die manier een gepersonaliseerde geur voor verschillende ruimtes in huis.

Een hele praktische tip is om stukjes geraspte amberblok op te zuigen met je stofzuiger. Op die manier verspreid je tijdens het stofzuigen een heerlijke geur door het hele huis. 

Perfect cadeau: amberblokjes met accessoires

Amberblokjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende geurvarianten. Ze zijn niet alleen leuk om te kopen voor jezelf, ze zijn ook heel erg geschikt om cadeau te geven of te krijgen. Al helemaal als je de amberblokjes combineert met een mooi schaaltje en een gezellige mini rasp.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen