Hoe hou je je badkamer in goede staat?

Een badkamer is een van de ruimtes die je heel veel gebruikt. Je begint je dag vaak in de badkamer wanneer je je klaarmaakt voor de dag en je eindigt de dag hier ook weer. Dit is de plek waar je jezelf even opfrist of waar je echt even lekker tot rust komt in bad of onder de douche. Door het intensieve gebruik van deze ruimte, kan het lastig zijn om de ruimte goed schoon te houden. En met schoon bedoelen we niet alleen de afwezigheid van vuil, maar ook van bijvoorbeeld  vochtproblemen. In dit artikel willen we je daarom graag een aantal tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je badkamer in goede staat blijft.

Voorkom vochtproblemen 

Een badkamer is een vochtige ruimte, maar juist dit vocht kan tot problemen leiden. Ten eerste bestaat de kans dat je kalkaanslag krijgt en daarnaast kan vocht ook tot schimmel leiden. Het is belangrijk om dit te voorkomen en dat kun je doen door te zorgen voor goede ventilatie. Dit kan een raam zijn dat je kunt openen, maar soms is er meer nodig. Je kunt ook voor elektrische ventilatie gaan die ervoor zorgt dat je een sterke luchtstroom op gang brengt. Zo kan de lucht ververst worden,  gaat de luchtvochtigheid naar beneden en krijgt vocht veel minder kans om schimmels te vormen. 

Voorzie je badkamer van verwarming

Soms denken mensen dat een badkamer geen verwarming nodig heeft omdat zij onder de warme douche immers wel op temperatuur kunnen komen. Dat geldt voor de mens wel, maar een badkamerradiator is er niet alleen maar om warm te houden. Goede verwarming kan er namelijk ook voor zorgen dat je douche veel sneller droogt. Dat kan je niet alleen een hoop schoonmaakwerk schelen, maar het is ook veel beter voor je douche. Wanneer je goede verwarming combineert met goede ventilatie, zul je zien dat je heel veel problemen kunt voorkomen, dan wel oplossen. En aan mogelijkheden geen gebrek wanneer het gaat over radiatoren. Je kunt vele soorten vinden en er zijn zelfs designradiatoren zodat je echt iets moois in je badkamer kunt aanbrengen. 

Kort samengevat

Het is echt niet nodig om iedere keer nadat je een douche hebt genomen, de tegels met een trekker af te nemen en te drogen met een handdoek. Als je zorgt voor goede ventilatie in combinatie met de juiste verwarming, kun je heel veel vochtproblemen voorkomen. Heb je weinig ruimte in je badkamer? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om bijvoorbeeld een kachel en een spiegel in één te kopen. Zo combineer je slim waardoor je heel veel ruimte kunt besparen zonder op je comfort in te leveren.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen