De beste basis begint bij de Woonspecialist

Een tijdloos, maar hip interieur; dat wil iedereen toch? Continu blijven meegaan met de trends kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Om toch te zorgen dat je interieur altijd meegaat met de trends van de laatste tijd, maar je niet elke twee weken voor een nieuw meubel moet kijken, kun je het beste naar de basis kijken. Ik leer je graag meer over hoe je de ideale basis creëert. 

Begin eens met het kijken naar de kamer die je aan wilt passen. Zo heb ik laatst mijn woonkamer volledig omgegooid. Het kan soms lastig zijn, maar stel je woonkamer eens voor zonder alle meubels en accessoires. Wat zie je dan? Juist, een vloer, muren en ramen. Door deze onderdelen van de ruimte op de juiste manier onder handen te nemen, kan jij vloeiend meegaan in alle interieurtrends. 

We beginnen bij de vloer. Doordat de vloer een groot oppervlak van de ruimte beslaat, kan de vloer de ruimte maken of breken. Ik ben begonnen met het kijken naar welke vloer het beste bij mij past. Ik heb een hond thuis en er komen vaak vrienden over de vloer. Ik vond het daarom belangrijk dat de vloer goed tegen een stootje kan en gemakkelijk schoon te maken is. Deze woonwinkel in Lisse adviseerde mij een gave pvc-vloer, die kras- en stootbestendig en gemakkelijk schoon te maken is en ook nog eens geluid dempt. Omdat ik veel ramen in huis heb, heb ik voor een donkere houtkleur gekozen, maar wil jij het liever licht in huis houden, ga dan voor een lichte kleur, zoals licht eiken. 

Daarna ben ik gaan kijken naar de muren. Wilde ik deze wit houden of juist voor een kleur kiezen. In de winkel hebben ze meegekeken naar de ruimte en op basis daarvan een advies gegeven. Zo heb ik de muur tegenover veel ramen een leuke accentkleur gegeven en heb ik de andere muren een lichte kleur gegeven. Doordat één muur een accent kleur heeft, springt deze muur er goed uit, maar kan ik ook gemakkelijk wisselen van accentkleur. 

Qua raambekleding ben ik neutraal gebleven. Hier heb ik namelijk gekozen voor kwalitatieve houten jaloezieën en lichte inbetweens, die bij elke kleur passen. Door op deze manier de basis van mijn woonkamer samen te stellen, kan ik gemakkelijk met behulp van accessoires en kleine meubels met de laatste trends mee gaan, zonder dat ik hier veel geld of tijd aan kwijt ben!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen